مهاجرت های اجباری در جهان
آخرین روندهای جابهجاییها و مهاجرت های اجباری در سال ۲۰۲۱
در سال ۲۰۲۱ حدود ۸۹ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سطح جهان به اجبار خانه و کاشانهی خود را ترک کردند. این جابهجاییها و مهاجرت های اجباری در نتیجهی آزار و اذیت، جنگ، درگیریها، خشونت، پایمال شدن حقوق بشر و وقایعی بوده است که نظم عمومی جامعه را بر هم زده و موجب مهاجرت اجباری شده است.
ازین تعداد ۲۷ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر پناهندگاناند. ۲۱ میلیون و ۳۰۰ هزار نفرشان پناهندگان تحت حمایت کمیساریای سازمان ملل در امور پناهندگاناند و ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر فلسطینیهایی هستند که اسرائیل خانه و کاشانهشان را غصب و آنها را بیجا و مکان کرده است.
۵۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از کسانی که به اجبار ترک خانه و کاشانه کردهاند مهاجر داخلی به شمار میروند و هنوز از کشوری به کشور دیگر مهاجرت نکردهاند.
۴ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از آوارگان جهان در وضعیت پناهجویی به سر میبرند و هنوز به عنوان پناهنده به رسمیت شناخته نشدهاند.
۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از آوارگان جهان نیز ونزوئلاییهایی هستند.
از سال ۲۰۱۱ به بعد تعداد آوارگان جهان همواره روندی صعودی را طی کرده است.
کشورهای با درآمد پایین و متوسط میزبان ۸۳ درصد از پناهندگان جهان هستند.
کشورهای با حداقل میزان توسعهیافتگی پناهگاه ۲۷ درصد از کل پناهندگان جهان هستند.
ترکیه میزبان بیشترین تعداد پناهنده در جهان است. در سال ۲۰۲۱ ترکیه میزبان حدود ۳ میلیون ۸۰۰ هزار پناهنده بود. کلمبیا دومین کشور پناهندهپذیر جهان است و در سال ۲۰۲۱ میزبان ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر پناهندهی ونزوئلایی بود.
۵ کشور اول جهان در پناهندهپذیری عبارتند از:
- ترکیه (میزبان ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار پناهنده)
- کلمبیا (میزبان ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار پناهنده)
- اوگاندا (میزبان ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار پناهنده)
- پاکستان (میزبان ۱.۵ میلیون پناهنده)
- آلمان (میزبان ۱.۳ میلیون پناهنده)
ایران با داشتن ۷۹۸ هزار و ۳۰۰ پناهنده پس از سودان، بنگلادش، لبنان و اتیوپی در ردهی دهم کشورهای پناهندهپذیر جهان قرار دارد.
اگر جمعیت کشور میزبان را در نظر بگیریم، ترتیب کشورها در زمینهی پناهندهپذیری دچار تغییر میشود. به نسبت جمعیت جزیرهی آروبا پناهندهپذیرترین کشور جهان است. در این جزیره از هر ۶ نفر ۱ نفر پناهنده از کشور ونزوئلا است. در رتبهی دوم لبنان قرار دارد. در لبنان از هر ۸ نفر ۱ نفر پناهنده از کشورهای همسایه است. جزیرهی کوروسائو در دریای کارائيب نیز کشوری پناهندهپذیر است. از هر ۱۰ نفر در این کشور ۱ نفر پناهنده است. اردن و ترکیه نیز به نسبت جمعیت خود کشورهایی پرپناهنده به شمار میروند. در اردن از هر ۱۴ نفر ۱ نفر پناهندهی خارجی است و در ترکیه از هر ۲۳ نفر.
۷۲ درصد پناهندگان جهان در کشورهای همسایه مشغول به زندگی هستند.
در سال ۲۰۲۱ حدود ۱ میلیون ۴۰۰ هزار نفر در جهان درخواست پناهندگی کردند. ایالات متحدهی آمریکا در سال ۲۰۲۱ با دریافت حدود ۱۸۹ هزار درخواست پناهندگی، پرمتقاضیترین کشور دنیا برای پذیرش پناهنده بود. آلمان با ۱۴۸ هزار درخواست، مکزیک با ۱۳۲ هزار، کاستاریکا با ۱۰۸هزار و فرانسه با ۹۰ هزار درخواست پناهندگی کشورهایی بودند که به صورت رسمی بیشترین تقاضای دریافت شرایط پناهندگی را داشتند.
۶۹ درصد پناهندگان جهان فقط از ۵ کشور میآیند.
سوریه (۶.۸ میلیون نفر)، ونزوئلا (۴.۶ میلیون نفر)، افغانستان (۲.۷ میلیون نفر)، سودان جنوبی (۲.۴ میلیون نفر) و میانمار (۱.۲ میلیون نفر) پناهنده فرست ترین کشورهای جهاناند.
۱۰ کشور پناهنده فرست جهان عبارتند از:
- سوریه
- ونزوئلا
- افغانستان
- سودان جنوبی
- میانمار
- جمهوری دموکراتیک کنگو
- سودان
- سومالی
- جمهوری آفریقای مرکزی
- اریتره
کودکان حدودا ۳۰ درصد از جمعیت کل جهان را تشکیل میدهند، اما در میان آوارگان جهان حدود ۴۱ درصدشان کودکان هستند.
در سال ۲۰۲۱ فقط حدود ۵۷ هزار نفر از پناهندگان جهان به کشور خودشان برگشتند.
برآورد میشود که در سطح جهان حدود ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از افراد بیتابعیتاند.
این گزارش در سایت کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان منتشر شده است.
پیوست: فایل اصلی مطلب