توافق وزارت علوم با دانشگاه ها برای دریافت شهریه ریالی از دانشجویان افغانستانی

مقام‌ها در وزارت علوم از توافق با هیأت امنای دانشگاه‌ها برای دریافت هزینه شهریه دانشجویان افغانستانی، بر اساس ریال، واحد پول ایران خبر داده‌اند.

حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم ایران در امور بین‌الملل با اشاره به مشکل ایجاد شده برای افغانستانی‌‌های ساکن در ایران برای پرداخت شهریه دلاری، به خبرگزاری فارس گفته است:‌ با مذاکرات صورت گرفته با هیأت امنای دانشگاه‌ها قرار شد هزینه شهریه آن‌ها ریالی دریافت شود.
 
این درحالی است که نجیب الله خواجه عمری، وزیر تحصیلات عالی کشور افغانستان در سفر به ایران و دیدار با وزیر علوم این کشور، مشکل شهریه دانشجویان افغانستانی را مطرح کرده و خواستار تبدیل دریافت شهریه از ارز خارجی(دلار) به ریال، واحد پول ایران شده بود.
 
حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم ایران در امور بین‌الملل در گفت‌وگو با فارس، در پاسخ به سؤالی درباره کاهش ثبت‌نام دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های ایران به دلیل افزایش هزینه‌های شهریه دلاری گفته است:‌ دانشجوی خارجی که از بیرون به ایران می‌آید، قطعا با خود دلار و یورو به کشور می‌آورد و با توجه به این‌که زندگی ایران در شرایط فعلی برای خارجی‌ها ارزان‌تر از قبل است، قطعا راحت‌تر بوده و از آن استفاده خواهند کرد.
 
وی افزود: مشکل ایجاد شده صرفا برای گروهی از افغانستانی‌های ساکن در ایران است که در گذشته‌های دور در کشورمان زندگی می‌کردند، اما پاسپورت ایرانی هم ندارند. این افراد از طریق کنکور وارد دانشگاه‌ها شده‌اند که پیش از این باید هزینه دلاری می‌پرداختند.
 
قائم مقام وزیر علوم ایران در امور بین‌الملل تصریح کرد: برای رفع مشکل این گروه، با هیأت امنای دانشگاه‌های ایران مذاکراتی صورت گرفته تا به جای دریافت هزینه و شهریه دلاری، شهریه آن‌ها ریالی دریافت شود.
 
سالار آملی خاطرنشان کرد: اگر هزینه ارز در ایران بالا برود، زندگی دانشجویان خارجی بهتر خواهد بود، اما این‌که گفته می‌شود تعداد دانشجویان خارجی حاضر در دانشگاه‌های ایران کمتر شده را تکذیب می‌کنم.
 
پیش از این، بهرام صلواتی، عضو هیأت علمی موسسه مطالعات جمعیتی وزارت علوم ایران، از انصراف حدود ۹۰ دانشجوی افغانستانی از تحصیل در ایران به علت افزایش ۵ برابر شهریه دانشگاه‌ها در پی بالا رفتن قیمت ارز خبر داده است.

 

 

٭این نوشته پیشتر در اینجا منتشر شده است.

به اشتراک بگذارید

دیدگاه ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *