«اقتصاد آموزش عالی ایران و ظرفیت جذب دانشجویان بینالمللی»
انجمن دیاران با همکاری کانون همگرایی رویکردهای بینالمللی امیرکبیر (کهربا) به بررسی اقتصاد آموزش عالی ایران میپردازد:
«اقتصاد آموزش عالی ایران و ظرفیت جذب دانشجویان بینالمللی»
با حضور:
ــــ دکتر صالح رشید حاجی خواجهلو
ــــ دکتر یعقوب انتظاری
ــــ و مدیران بخش بینالملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر
زمان: دوشنبه ۲۰ آبان، ساعت ۱۵ تا ۱۷
مکان: سالن شورای بینالملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر، خیابان رشت، ساختمان فارابی، طبقه چهارم
سوالاتی که در این نشست به آنها پرداخته خواهد شد عبارتند از:
۱- منشا اختلاف آمارهای اعلام شده در مورد تعداد دانشجویان بینالملل توسط سازمان امور دانشجویان و موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی چیست؟
۲- آیا محصلین جامعه المصطفی قم دانشجو هستند یا طلبه دینی؟ آیا باید تعداد آنان را در تعداد دانشجویان بینالملل ایران لحاظ کرد؟
۳- آیا دانشجویان مهاجر افغانستانی که در ایران متولدشدهاند و در ایران درس خواندهاند و بخش مهمی از دانشجویان بینالمللی ایران را تشکیل دهند، به واقع و بنابر تعاریف جهانی دانشجوی بینالمللی محسوب میشوند؟
۴- آیا ایران ما زیست بوم مطلوب برای زندگی، کار و تحصیل هست؟ آیا ایران ما با قوانین و مقررات جهانی سازگار هست و همراهی میکند؟ آیا ایران ما تعاملات و ارتباطات بینالمللی دارد و پتانسیل آن را در کوتاهمدت دارد؟ پاسخ به این سوالات نشان میدهد که ایران وضعیت مطلوبی در این مولفهها ندارد بنابراین نمیتواند در جذب دانشجویان بینالمللی موفق باشد. کشوری که با رانش شدید دانشجویان و نخبگان خود مواجه است نمیتواند مقصد یا زیست بوم خوبی برای جذب دانشجویان بینالمللی باشد. بنابراین سیاستگذاران اگر میخواهند دانشجوی بینالمللی جذب کنند باید زیست بوم مناسبی را بر اساس مولفههای ذکر شده برای جوانان ایران و جهان در کشور تدارک ببینند.
۵- اقتصاد آموزش عالی ایران چه سازوکارهایی باید داشته باشد؟