ماجرای کشتی‌گیر بی‌شناسنامه‌ی مادر ایرانی – پدر افغانستانی:

در سال ۱۳۹۲ نام یک کشتی‌گیر ۱۸ ساله توجهات بسیاری را در رسانه‌ها به خود جلب کرد: سامان کبیری. کشتی‌گیری که او را به مدت ۲ سال به جرم جعل هویت از کشتی گرفتن محروم کردند و تمام عناوین قهرمانی قبلی او در ایران و جهان از او پس گرفتند.

درخشش کشتی‌گیر بی‌شناسنامه‌ی مادر ایرانی

ماجرا از این قرار بود که نام اصلی او سامان کبیری نبود، نام اصلی‌اش مجید احمدی بود. او از مادری ایرانی و پدری افغانستانی در فریدون‌کنار مازندران به دنیا آمد. از همان کودکی استعداد شگرفی در کشتی از خود به نمایش گذاشت. او توانست در رده‌های شهری و استانی مسابقات کشتی مقام بیاورد. بزرگ‌ترین مشکل او هويت بود. کسب عناوین قهرمانی هم مشکل او را حل نکرده بود. فرزند حاصل از ازدواج یک زن ایرانی با مرد افغانستانی بدون شناسنامه می‌ماند همانطور که فرزند حاصل از ازدواج زن ایرانی با دیگر اتباع خارجی. او ايراني محسوب نمی‌شود، افغانستانی هم نيست. او در ایران به دنیا آمده بود، در ایران رشد کرده بود، مادرش هم ایرانی بود؛ اما هیچ مدرکی دال بر ایرانی بودن نداشت. 

مربیان او برای این‌که از استعداد او در کشتی بهره‌مند شوند، برای او یک شناسنامه‌ی جعلی با هویت سامان کبیری دست‌وپا کردند. او با این هویت جعلی توانست در سطح ایران به مقام قهرمانی برسد و عازم چند مسابقه‌ی جهانی در قزاقستان، ترکیه، هندوستان و قرقیزستان بشود و برای تیم ملی کشتی ایران افتخارآفرینی کند.

قصه‌ی شناسنامه‌ی جعلی برای حضور در تیم ملی ایران

این کشتی‌گیر بی‌شناسنامه‌ی مادر ایرانی، قصه‌ی زندگی‌اش را این طور تعریف کرده است:

من در رده‌ی نوجوانان نفر دوم تیم ملی بودم و برای حضور در رقابت‌های آسیایی به قرقیزستان هم رفتم که به خاطر مصدومیت نتوانستم کشتی بگیرم. در رده‌ی جوانان نیز نفر اول وزن 50 کیلوگرم شدم و برای حضور در رقابت‌های آسیایی تایلند هم انتخاب شدم اما به خاطر پاره شدن مینیسک پا نتوانستم به تایلند بروم. ضمن این‌که به کارگاه‌های کشتی تیم بزرگسالان هم دعوت شده‌ام و در آنها حضور داشته‌ام.

 پدر من افغانی و مادرم ایرانی است. به همین دلیل شناسنامه نداشتم. من در فریدون‌کنار به دنیا آمدم و به خاطر علاقه‌ام به کشتی در آن شهر کشتی می‌گرفتم اما به خاطر نداشتن شناسنامه نمی‌توانستم در تیمی حضور داشته باشم. من مدتی زیر نظر ذبیح محمدی در فریدون‌کنار کشتی گرفتم تا این‌که او برایم یک شناسنامه به اسم سامان کبیری آورد تا بتوانم به کشتی ادامه دهم.

سرنوشت تلخ نابغه‌ی کشتی

وقتی ۱۸ سالش شد به تیم باشگاهی کفایتی خراسان رضوی پیوست. در رقابت‌های لیگ کشتی، تیم کفایتی خراسان در نیمه‌نهایی به تیمی از استان مازندران برخورد. سامان کبیری یا همان مجید احمدی ستاره‌ی تیم کفایتی بود. مربیان تیم مازندرانی برای شکست دادن تیم کفایتی خراسان رضوی تنها راه چاره را برملا کردن هویت اصلی سامان کبیری دیدند. 

این کشتی‌گیر بی‌شناسنامه‌ی مادر ایرانی قصه را این طور روایت کرده است:

در لیگ دسته یک به تیم کفایتی خراسان رفتم اما مسوولان فریدون‌کنار به من گفتند که نباید کشتی بگیری وگرنه ماجرای شناسنامه جعلی را خواهیم گفت. حتی مربیان فریدون‌کنار به من گفتند که باید کشتی‌ات در مقابل تیم ما را ببازی و پیشنهاد 500 هزار تومان پول هم به من دادند. من در دور رفت کشتی گرفتم ولی به خاطر تهدیدی که صورت گرفت در دور برگشت خودم را به مصدومیت زدم و مقابل تیم فریدون‌کنار کشتی نگرفتم اما چون امتیاز این تیم از کفایتی کمتر شد شکایت کردند تا به جای این تیم به فینال لیگ دسته یک بروند.

او با بیان این‌که مسوولان تیم کفایتی از موضوع شناسنامه جعلی اطلاعی نداشتند، اضافه کرد: مازندرانی‌ها می‌دانستند که شناسنامه من جعلی است اما مشهدی‌ها نمی‌دانستند. من چون هرجا می‌رفتم نمی‌توانستم کشتی بگیرم مجبور شدم که این کار را انجام دهم؛ چون همه می‌گفتند که تو می‌توانی در وزن پایین نفر اول ایران باشی.

محرومیت از کشتی و افول کشتی‌گیر بی‌شناسنامه‌ی مادر ایرانی

همان کسانی که روزگاری برای او شناسنامه‌ی جعلی درست کرده بودند، به فدراسیون کشتی شکایت کردند. حکم کمیته‌ی انضباطی فدراسیون کشتی به شرح زیر بود:

در جلسه کمیته‌ انضباطی آیت واگذاری سرمربی تیم شهدای بصیر فریدون کنار، سرپرست تیم شهدای شیرگاه و سرپرست تیم کفایتی حضور داشتند، اما مجید احمدی کشتی‌گیر متخلف و مربیان تیم کفایتی در این جلسه شرکت نکردند. با این وجود اعضای کمیته‌ انضباطی فدراسیون کشتی پس از بازبینی فیلم مسابقات، اعلام شکایت اداره ثبت احوال بابلسر رای خود را در مورد تخلف صورت گرفته اعلام کرد که رای کمیته‌ انضباطی به این شرح است: کشتی‌گیر متخلف وزن 50 کیلوگرم به نام مجید احمدی و قاسم امانی، سرمربی تیم و مسلم نادری ، مربی تیم کفایتی خراسان رضوی را که با علم و اطلاع از جعلی بودن هویت کشتی‌گیر از وی استفاده کرده‌اند به دو سال محرومیت از کشتی (مجید احمدی) و دو سال محرومیت از مربیگری محکوم و صادر می‌کند.

پیروزی این کشتی‌گیر برابر حریفانی از تیم‌های مقابل نیز مردود و باطل می‌شود. همچنین اگر این کشتی‌گیر در نتیجه‌ تیمی اثرگذار بوده و موقعیت تیم‌ها را در جدول تغییر داده باشد، سازمان لیگ با عنایت به محکومیت این کشتی‌گیر می‌تواند موقعیت تیم‌ها را مجددا بررسی و تغییرات لازم را محاسبه و اعمال کند.

مجید احمدی را ۲ سال از رقابت‌های کشتی محروم کردند، تمام عناوین قهرمانی‌اش را باز پس گرفتند و پس‌ازآن او هیچ‌گاه نتوانست به کشتی برگردد. جرم او این بود که از مادري ايرانی و پدری افغانستانی به دنيا آمده بود.

به اشتراک بگذارید

دیدگاه ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *